Over ons

Kort na de Tweede Wereldoorlog startte Marcel Joris met de productie van ijsroom. Daarvoor kocht hij een kleine roomijsmachine. De koeling gebeurde nog met grote ijsblokken, die ook gebruikt werden in ijskasten, bierkoelers en koeltransport. De ijsmix werd als een dunne pudding gekookt in een grote soepketel en nadien in de ijsturbine bevroren. Het ijs werd dan in een bakfiets geplaatst, waarrond stukgeslagen ijsblokken werden gestapeld om het roomijs koel te houden. Later werd de bakfiets gemotoriseerd. De ijsmachine werd gesofisticeerder, de bakfiets een lichte vrachtwagen, de diepvrieskast een diepvrieskamer, die ene camionette werden er vele.
Selling Ice Cream by bike
Ijsjes verkopen met de fiets
Ondertussen werd de familiezaak overgenomen door de dochter, nadien door de kleindochter. Het bedrijf werd uitgebouwd tot verschillende schepijswagens en enkele diepvrieswagens. Het machinepark werd gemoderniseerd en de stockage drastisch vergroot. Naast schepijs wordt nu ook de horecamarkt en groothandel bevoorraad. De firma werd begin 2000 opgesplitst: enerzijds de BVBA JorisIjs be (verkoop via schepijswagens), daarnaast de NV B'Nice (Belgian Natural Icecream), de productiefirma die levert aan horeca, groothandel, franchisenemers, winkels, enz.
First Ice Cream Trucks
De eerste schepijswagens
We bereiden ons roomijs uitsluitend met verse hoevemelk, aangeleverd door lokale boeren. Het is bij uitstek een natuurproduct, geproduceerd met enkel kwaliteitsingrediënten. Ben je diabeet of heb je een voedingsallergie? Bent u op zoek naar ijs op basis van verse geitenmelk of schapenmelk, ijs zonder toegevoegde suikers of lactosevrij ijs? Geen probleem, wij kunnen u een ruim assortiment aanbieden in onze winkel.